Doorgaan naar hoofdcontent

Thuisstudie: NHA Commercieel medewerker Binnendienst

Zoals jullie vast wel gelezen hebben ben ik begonnen met een thuisstudie en waarom? Nou ik werk momenteel bij een supermarkt fulltime en kan mijn uren daar goed gebruiken want ja alles zal toch betaald moeten worden denk aan: Ziekenfonds, Telefoonrekeningen, Dansen etc. Na lang héén en weer gekeken te hebben naar waar mijn interesse nou daadwerkelijk ligt kwam ik al snel uit bij Sales, Reclame en Promotie en ik kan momenteel geen stage lopen en hoe mooi is het dat je een basisopleiding mbo kan volgen en eventueel later nog doormiddel van de behaalde modules die je hebt het volledige mbo opleiding te kunnen halen. De opleiding MBO Commercieel medewerker binnendienst kwam het beste naar voren in mijn plaatje dus heb deze aangevraagd en via het NHA omdat zij lage studiekosten en examenkosten hebben en dat is precies wat ik zocht.

Kleine uitleg over mijn opleiding en het NHA:

Heb ik een vooropleiding nodig?
Néé, iedereen die wil en kan mag zo'n opleiding beginnen maar houdt er zelf rekening mee of het geschikt voor je is en je het niveau aan kan.

Deze opleiding bestaat uit 4 hoofdstukken:
- Sales
- Reclame en Promotie
- Bedrijfseconomische beroepsvorming - kosten
- Nederlands beroepsgericht

Mijn ervaring tot nu toe!

Bij mijn eerste zending had ik de 2 hoofdstukken Sales & Reclame en Promotie en momenteel ben ik bezig met Sales en het bevalt me zeer goed het is heel veel leren en erin stampen eigenlijk want zoveel begrippen die op elkaar lijken maar dan toch weer iets anders betekenen maar het gaat me tot nu toe goed af. Mijn mening is wel dat je een hele goede discipline moet hebben om een thuisstudie te volgen want het is 90% zelfstandig dus heb ik ook voor mezelf een studieschema opgesteld totdat ik beide hoofdstukken doorgenomen heb, de diagnostische toets gemaakt heb en mijn casusopdrachten. Néé het is zeker niet simpel maar ik volg momenteel 3 lessen per week en plan zoals over 2 weken mijn vakantie gewoon echt een week vrij voor mij waarin ik alleen mijn samenvatting zal gaan doorlezen. Op 1 september heb ik mijn studieschema als alles goed gaat helemaal doorgelopen en heb ik de stof allemaal gehad dit betekend dat ik vanaf dan heel goed alles ga doornemen want ik in oktober 2 examens doen: Sales & Reclame en Promotie.

Tip! Ga niet te gehaast werken als je denkt dat je meer tijd nodig hebt volg dan een les minder maar ik denk dat een maximaal van 3 lessen per week echt voldoende is anders onthoud je al die informatie ook niet goed.

Contact met medestudenten en begeleider.
Via de studentenplaza kun je contact opnemen met je begeleider als je vragen hebt of over de desbetreffende leraren over het hoofdstuk waar je mee bezig bent. Verder is er een leuke mogelijkheid om in contact te komen met medestudenten die met dezelfde studie bezig zijn als jij helaas is dit bij mij niet het geval maar wie weet over een aantal maanden heb ik er een studiegenootje bij.

Hoe gaat het met de examens?
Zoals jullie zien heb je 4 hoofdstukken en per hoofdstuk leg je een examen af. Per examen betaal je € 50,- dit zou dus uiteindelijk uitkomen op € 200,- examengeld. Hou er wel rekening mee dat de examens maar 4x per jaar gegeven worden op zaterdag in de Jaarbeurs in Utrecht.

Wat zijn de totale kosten?
Bij elke opleiding heb je de keuze om het ineens te betalen of termijnen zelf koos ik voor de termijnen omdat ik €499,- niet ineens kan opdoeken en het voor mij nu uiteindelijk uitkomt € 55,- per maand ( 10 maanden ) je betaald dan wel € 50,- meer maar dan is het niet in één keer zo'n klap geld. De inschrijfkosten zijn: € 25,- en verder heb je helemaal géén kosten buiten je examen om dus totaal als ik mijn examens gelijk haal kost deze opleiding mij: € 775,-


Bron: www.nha.nl

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoeveel soorten meloen zijn er?

Meloen is familie van de komkommer en dat betekend dat meloen eigenlijk ook geen fruit is maar een groente. Ja hier stond ik zelf ook wel even van te kijken. Meloenen worden in veel tropische en subtropische streken verbouwd maar ook groeien ze onder gecontroleerde omstandigheden in de Nederlandse kassen. Meloenen laten zich heel goed kruisen tot andere soorten hierdoor is er een enorme variatie aan meloen te koop. In Nederland zijn er een aantal meloen soorten die veel voorkomen: Galia Meloen Watermeloen Cantaloupe meloen Piel de sapo meloen Charentais meloen Honing meloen Er zouden maar liefst 70 meloen soorten op de wereld bestaan maar wie weet is dit in de tussentijd zelfs al weer uitgebreid. Zo is er ook een Gwanipa meloen en een Oranje ananas meloen. Het spreekt voor zich dat alle meloen zoet zijn en dus heerlijk door een salade, als tussendoortje of dessert. Als ik een meloensoort zou moeten uit kiezen wat absoluut favori

Kruidvat Hairstyling producten

Ik ben eigenlijk altijd wel weer op zoek naar fijne producten om mijn haar te verzorgen want ik heb helaas nog niet het perfecte product gevonden waar ik echt heel tevreden over ben. Ik stuitte zo tegen de Kruidvat hairstyling producten en besloot deze eens te proberen. Mijn kapsel zou in een mum van tijd klaar zijn voor een frisse start op school, het werk of een romantische date. Dit moeten we natuurlijk proberen met het volledige nieuwe redesign van de Kruidvat hairstyling producten en de toegevoegde nieuwe producten.  Een greep uit de producten van de Kruidvat hairstyling producten: - Curls styling gel - Curls styling cream - Curls styling mousse  - Sleek control serum - Messed up matte clay - Heat protected spray - Hold styling spray - Restyle fibre paste - Shine & care oil spray  - Texture styling spraysl - Tough power gel - Volume booster pre-styling spray Ik heb zelf erg sluik haar waardoor volume echt wel een must is en er genoeg producten zijn die ik heb gekocht maar uite

Review - Dr. Oetker Pizzaburger

Pizza daar kan je mij absoluut niet het bed voor uit krijgen want néé ik vind het niet zo heel erg lekker. Het is niet dat ik het vies vind maar het is niet zo mijn ding en als ik er dan één kies is het een kaas-ui pizza. Ja ik hoor je al lachen want dat is net een kaas-uienstokbrood haha. Al een tijd zag ik de Dr. Oetker pizzaburgers liggen in de schappen maar ik durfde het toch niet aan tot van de week. Ze waren bij de Dekamarkt in de reclame dus deed ik mijn stoute schoenen aan en nam ik ze mee. De pizzaburger is in drie verschillende smaken te verkrijgen: - Dr. Oetker pizzaburger salami - Dr. Oetker pizzaburger diavolo - Dr. Oetker pizzaburger speciale Wij kochten de Dr. Oetker salami en diavolo variant. Eerste indruk Toen ik de doos open deed kwamen daar twee plastic verpakkingen eruit met burgers. In elke verpakking zit een bovenkant en onderkant die je zelf na het bakken op elkaar moet leggen. De onderkant is redelijk goed belegd en de bovenkant is be