Doorgaan naar hoofdcontent

Waarom ik absoluut Peugeot Prive Lease afraad!



Oké dit gaat een heel persoonlijk artikel worden over mijn ervaring met Peugeot en het leasen van een auto. Drie jaar geleden besloot ik namelijk om eens rond te kijken voor een nieuwe auto maar om direct 20.000 euro neer te leggen was even te enthousiast. Zo kwam ik terecht bij Peugeot en werd er een super mooi aanbod gedaan voor een private lease contract van 3 jaar. Een laag maandbedrag waarbij grotendeels alle kosten gewoon gedekt waren. Perfect! net een huis gekocht dus dit kwam helemaal goed uit.

Januari 2015 haalde we de auto op een Peugeot 108 wat een prima 1e autootje leek te zijn. Al snel kwam de irritatie qua de ruimte die je in zo'n klein wagentje hebt en de lage instap was ook niet echt top. Maar niet zeuren want voor de rest reed de auto echt heerlijk en vond ik het prima auto om het rijden weer helemaal goed op te pakken.

Ons eerste tegenvallertje was toen Jasper bij zijn werk geraakt werd door een auto waardoor onze spiegel eraf was gereden. Prima kan gebeuren en via de verzekering werd alles geregeld. Niet wetende dat we wel even een eigen risico van €450,- mochten voorschieten maar dit later terug zouden krijgen. Dit later werd 6 maanden later na elke keer weer aan de telefoon te hangen. Fouten maken is menselijk maar op een gegeven moment ben je er toch wel echt klaar mee.

Als je een leaseauto aanschaft moet je een aantal kilometers aangeven die je denkt te rijden per jaar die van ons stond op 14.000. Door wat ritjes naar het buitenland kwam ik er al snel achter dat we het misschien net niet gingen redden maar dat namen we voor lief. Uiteindelijk kwam ik uit op een bedrag van €414,- kwam extra gereden kilometers en dat is een prima bedrag.

Toen kwam de dag dat onze auto een inspectie moest krijgen en dat was al een heel gedoe om een afspraak te maken. Na een week aan de telefoon te hebben gehangen heb ik een boze email gestuurd naar Peugeot Private lease omdat de inspectie bij weer een ander bedrijf liep. Verrassend genoeg werd ik binnen een kwartier toen gebeld door het bedrijf en de afspraak was ingepland. Maar de inspectie wat een waardeloos gedoe is dat zeg.

- Krasje op de velg
- Vlekje op je bekleding
- Chemische schade op de motorkap
- Klein duikje bij de bumper

Zo kan ik nog wel doorgaan het zijn allemaal gebruikerssporen en daar zit dan een rekening bij van bijna €1500,- ja me mond kon niet verder open vallen. Wat een oplichterij! Je denkt toch niet dat ze die minuscule beschadigingen gaan maken voor de verkoop. Boos dat ik was direct de Peugeot opgebeld want ik wilde toch wel even een uitleg hierover hebben. Ja we kunnen vast nog wel wat regelen via de verzekering en dan kost het alleen je eigen risico.

Nou dat was dus ook één sprookje op zaterdagmiddag viel de brief in de bus dat er bijna €1900,- afgeschreven werd van de rekening binnen 3 werkdagen. Nou maandagochtend was dit bedrag er al af natuurlijk. Gebeld, werd terug gebeld met de mededeling dat het niet via de verzekering kon en we het bedrag gewoon moesten gaan betalen. Wauw! echt waar ik was serieus in shock. Het liefst wilde ze het ook in één keer maar dacht het niet dat word betaald over drie maanden.

Daarom schrijf ik dit artikel om mensen echt af te raden om ooit voor een lease auto te gaan en misschien gaat dit alleen maar bij Peugeot via deze weg maar toch.. Uiteindelijk de auto helemaal betaald en hij is niet eens van jezelf zo een spijt van! Ik hoop dat ze diep gelukkig worden van het geld maar via deze weg hoop ik ook dat andere mensen deze fout niet gaan maken.

Liefs Chantal

Reacties

  1. Vervelend zeg deze ervaring! Wij leasen met heel veel plezier een auto via een andere aanbieder, zij zijn heel transparant en open over alles. Bij aflevering zelfs een heel boekwerk gekregen met voorbeelden van schades die wel (en dus kosteloos) en niet oké zijn bij het inleveren. Krasjes en deuken niet groter dan een euromunt zijn gewoon oké! Als jullie ooit tóch nog private lease overwegen, geef maar een gil, dan vertel ik alles over onze positieve ervaring

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook een beetje geschrokken, is het mogelijk dat vrijwel alle autoverhuurdiensten vals spelen? Hoogstwaarschijnlijk, ja, ik heb waarschijnlijk geen succesvolle verhalen gehoord over het huren van een auto. Ik heb een Peugeot 306 en ik moet zeggen dat de auto van zeer hoge kwaliteit is, dat wil zeggen dat het niet zo gemakkelijk is om het te beschadigen, en, in het algemeen, als de onderdelen van kwaliteit zijn en bij de oorspronkelijke leverancier zijn gekocht, kan de auto lange tijd zonder storingen.
    En opnieuw, het huren van een auto voor een lange termijn impliceert reparatie, onderhoud, dus het is het beste om een betrouwbare leverancier https://www.besteonderdelen.nl/ van reserveonderdelen te vinden, en bovendien zou het niet slecht zijn om een verbinding tot stand te brengen met een ervaren monteur. In dit geval zult u in staat zijn om uw rechten te verdedigen en al die mislukkingen aan te vechten die iemand u verkeerd probeert toe te wijzen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoeveel soorten meloen zijn er?

Meloen is familie van de komkommer en dat betekend dat meloen eigenlijk ook geen fruit is maar een groente. Ja hier stond ik zelf ook wel even van te kijken. Meloenen worden in veel tropische en subtropische streken verbouwd maar ook groeien ze onder gecontroleerde omstandigheden in de Nederlandse kassen. Meloenen laten zich heel goed kruisen tot andere soorten hierdoor is er een enorme variatie aan meloen te koop. In Nederland zijn er een aantal meloen soorten die veel voorkomen: Galia Meloen Watermeloen Cantaloupe meloen Piel de sapo meloen Charentais meloen Honing meloen Er zouden maar liefst 70 meloen soorten op de wereld bestaan maar wie weet is dit in de tussentijd zelfs al weer uitgebreid. Zo is er ook een Gwanipa meloen en een Oranje ananas meloen. Het spreekt voor zich dat alle meloen zoet zijn en dus heerlijk door een salade, als tussendoortje of dessert. Als ik een meloensoort zou moeten uit kiezen wat absoluut favori

Kruidvat Hairstyling producten

Ik ben eigenlijk altijd wel weer op zoek naar fijne producten om mijn haar te verzorgen want ik heb helaas nog niet het perfecte product gevonden waar ik echt heel tevreden over ben. Ik stuitte zo tegen de Kruidvat hairstyling producten en besloot deze eens te proberen. Mijn kapsel zou in een mum van tijd klaar zijn voor een frisse start op school, het werk of een romantische date. Dit moeten we natuurlijk proberen met het volledige nieuwe redesign van de Kruidvat hairstyling producten en de toegevoegde nieuwe producten.  Een greep uit de producten van de Kruidvat hairstyling producten: - Curls styling gel - Curls styling cream - Curls styling mousse  - Sleek control serum - Messed up matte clay - Heat protected spray - Hold styling spray - Restyle fibre paste - Shine & care oil spray  - Texture styling spraysl - Tough power gel - Volume booster pre-styling spray Ik heb zelf erg sluik haar waardoor volume echt wel een must is en er genoeg producten zijn die ik heb gekocht maar uite

Review - Dr. Oetker Pizzaburger

Pizza daar kan je mij absoluut niet het bed voor uit krijgen want néé ik vind het niet zo heel erg lekker. Het is niet dat ik het vies vind maar het is niet zo mijn ding en als ik er dan één kies is het een kaas-ui pizza. Ja ik hoor je al lachen want dat is net een kaas-uienstokbrood haha. Al een tijd zag ik de Dr. Oetker pizzaburgers liggen in de schappen maar ik durfde het toch niet aan tot van de week. Ze waren bij de Dekamarkt in de reclame dus deed ik mijn stoute schoenen aan en nam ik ze mee. De pizzaburger is in drie verschillende smaken te verkrijgen: - Dr. Oetker pizzaburger salami - Dr. Oetker pizzaburger diavolo - Dr. Oetker pizzaburger speciale Wij kochten de Dr. Oetker salami en diavolo variant. Eerste indruk Toen ik de doos open deed kwamen daar twee plastic verpakkingen eruit met burgers. In elke verpakking zit een bovenkant en onderkant die je zelf na het bakken op elkaar moet leggen. De onderkant is redelijk goed belegd en de bovenkant is be