Doorgaan naar hoofdcontent

Bastogne oorlogsmuseum


Tijdens een vorige vakantie kwam het Bastogne oorlogsmuseum ook al voorbij maar tijdens een week vakantie doe je een hele hoop en toen zijn wij er niet aan toe gekomen. Nu zaten we op circa. 30-40 minuten van het museum vandaan en leek het ons leuk om er nu wel naar toe te gaan. Je dient wel van te voren te reserveren in tijdsblokken van een kwartier dus besloten wij om 13:45 het tijdsblok te nemen.


Eenmaal aangekomen bij het oorlogsmuseum werd je al omringt met een kunst gemaakt van delen van de Berlijnse muur en verderop zag je een groot monument staan die je ook mocht beklimmen. Bij binnenkomst en tijdens het gehele bezoek is een mondkapje verplicht maar dat wisten wij van te voren en had wij ons ook op ingesteld. Ik ging vroeger met mijn oma bijna elke woensdag tijdens mijn basisschooltijd naar museums aangezien wij beide een museumjaarkaart hadden dus mijn interesse is hier altijd al in geweest en de tweede oorlog blijft toch wel interessant onderwerp. 


Nadat de tickets waren gescand kregen wij allemaal een koptelefoon op en automatisch tijdens het bezoeken van de verschillende locaties in het museum zou er gesproken worden. Ze hadden het in mijn ogen heel leuk gedaan voor groot en klein want er spraken maar liefst 4 mensen uit deze tijd.



- Emiel Mostade een jongen van 13 jaar

- Mathilde Devillers een jonge onderwijzeres

- Hans Wegmüller een Duitse luitenant

- Robert Keane een Amerikaanse korporaal 


Terwijl je door het museum wandelde werd er door elk van de personages gesproken en zij namen je echt helemaal mee in de tijd die zij hebben meegemaakt. Tijdens de weg door de tweede oorlog waren er ook een aantal zalen waar je keek naar een situatie die één of meerdere personages mee maakte. Zo kwamen we terecht in een schuilkelder en een groot bos. In de zalen was er een kleine interactie af en toe waardoor je mee werd gesleept in het moment. 


Je hebt de eerste zalen gehad en dan denk je we zijn er wel maar nee onderaan de trap zijn er nog verschillende zalen waardoor we uiteindelijk na ruim 2 uur pas uit het museum kwamen. Je komt dan in het gedeelte waar het restaurant zit en de souvenirshop. Helaas vonden wij het restaurant wel tegen vallen met weinig opties maar dit kan natuurlijk ook zijn vanwege corona. De souvenirshop had wel allemaal leuke dingen en zoals altijd nam ik een magneet mee voor op de koelkast. 


Ik was natuurlijk nog herstelende van mijn operatie waardoor ik er na die 2 uur wel echt helemaal door heen zat dus Jasper zijn vader liep nog even naar het monument en toen zijn wij weer vertrokken.



Dit museum is echt een aanrader voor jong en oud. Je bent echt wel even zoet maar je leert een hele hoop en het is niet zo een stoffig museum waar je snel op uit gekeken bent. De entreeprijs voor een volwassene is €16,- en dat is geen cent te veel want je bent echt even in de tweede oorlog terwijl je rond loopt en de keuze om het verhaal door meerdere personages te laten vertellen is echt verstandig. 


Liefs,

Chantal 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoeveel soorten meloen zijn er?

Meloen is familie van de komkommer en dat betekend dat meloen eigenlijk ook geen fruit is maar een groente. Ja hier stond ik zelf ook wel even van te kijken. Meloenen worden in veel tropische en subtropische streken verbouwd maar ook groeien ze onder gecontroleerde omstandigheden in de Nederlandse kassen. Meloenen laten zich heel goed kruisen tot andere soorten hierdoor is er een enorme variatie aan meloen te koop. In Nederland zijn er een aantal meloen soorten die veel voorkomen: Galia Meloen Watermeloen Cantaloupe meloen Piel de sapo meloen Charentais meloen Honing meloen Er zouden maar liefst 70 meloen soorten op de wereld bestaan maar wie weet is dit in de tussentijd zelfs al weer uitgebreid. Zo is er ook een Gwanipa meloen en een Oranje ananas meloen. Het spreekt voor zich dat alle meloen zoet zijn en dus heerlijk door een salade, als tussendoortje of dessert. Als ik een meloensoort zou moeten uit kiezen wat absoluut favori

Kruidvat Hairstyling producten

Ik ben eigenlijk altijd wel weer op zoek naar fijne producten om mijn haar te verzorgen want ik heb helaas nog niet het perfecte product gevonden waar ik echt heel tevreden over ben. Ik stuitte zo tegen de Kruidvat hairstyling producten en besloot deze eens te proberen. Mijn kapsel zou in een mum van tijd klaar zijn voor een frisse start op school, het werk of een romantische date. Dit moeten we natuurlijk proberen met het volledige nieuwe redesign van de Kruidvat hairstyling producten en de toegevoegde nieuwe producten.  Een greep uit de producten van de Kruidvat hairstyling producten: - Curls styling gel - Curls styling cream - Curls styling mousse  - Sleek control serum - Messed up matte clay - Heat protected spray - Hold styling spray - Restyle fibre paste - Shine & care oil spray  - Texture styling spraysl - Tough power gel - Volume booster pre-styling spray Ik heb zelf erg sluik haar waardoor volume echt wel een must is en er genoeg producten zijn die ik heb gekocht maar uite

Review - Dr. Oetker Pizzaburger

Pizza daar kan je mij absoluut niet het bed voor uit krijgen want néé ik vind het niet zo heel erg lekker. Het is niet dat ik het vies vind maar het is niet zo mijn ding en als ik er dan één kies is het een kaas-ui pizza. Ja ik hoor je al lachen want dat is net een kaas-uienstokbrood haha. Al een tijd zag ik de Dr. Oetker pizzaburgers liggen in de schappen maar ik durfde het toch niet aan tot van de week. Ze waren bij de Dekamarkt in de reclame dus deed ik mijn stoute schoenen aan en nam ik ze mee. De pizzaburger is in drie verschillende smaken te verkrijgen: - Dr. Oetker pizzaburger salami - Dr. Oetker pizzaburger diavolo - Dr. Oetker pizzaburger speciale Wij kochten de Dr. Oetker salami en diavolo variant. Eerste indruk Toen ik de doos open deed kwamen daar twee plastic verpakkingen eruit met burgers. In elke verpakking zit een bovenkant en onderkant die je zelf na het bakken op elkaar moet leggen. De onderkant is redelijk goed belegd en de bovenkant is be