In de zomer ervaar ik dat het een stuk gemakkelijker is om als avondeten een lekkere salade te eten. Je hebt niet altijd super veel trek maar wilt wel iets hebben wat vult. Ik zal eerlijk met jullie zijn dat als ik een keuze heb uit een vleesgerecht of een salade dan kies ik alsnog voor het vleesgerecht maar soms wat variatie in de keuken is wel goed voor ons.
Benodigdheden voor een salade voor 3 personen:
- 400/500 gram zoete aardappelblokjes
- 1/2 rode uien
- 1 zakje met mozzarella bolletjes
- 275 gram kipfiletblokjes
- 1 zakje kruiden na keuze ( Shoarmakruiden )
- 250 gram sla na keuze ( Sla melange )
- Sladressing na keuze ( Honing-mosterd )
- 1 eetlepel sesamolie ( Andere olie is natuurlijk ook mogelijk )
Bereidingswijze:
1. Doe de zoete aardappelblokjes die je over het algemeen al kant en klaar kan kopen in de supermarkt in een ruime pan met water en kook ze tot ze gaar zijn.
2. Meng de kipfiletblokjes met de het zakje kruiden en laat het even 5 minuten staan. ( Ik varieer ook wel eens met cajunkruiden maar kies wat jij het lekkerste zou vinden )
3. Giet de eetlepel met sesamolie in een wok en bak de gekruide kipfiletblokjes goudbruin.
4. Ondertussen snij je de rode uien in ringen. ( Kies zelf voor de hoeveelheid uien. Ben je een liefhebber dan 2 uien en anders zou ik er maar één in doen )
5. Zet de pan uit van de kipfiletblokjes als zij goudbruin zijn en doorbakken.
6. Zodra de zoete aardappelblokjes klaar is met koken en je kunt er met een vork in prikken dan kan je het water afgieten.
7. Doe de sla in een ruime bak of verdeel het in drie verschillende schalen.
8. Verdeel de zoete aardappelblokjes ( warm ) over de sla en voeg vervolgens daarna de gekruide kipfiletblokjes toe. ( Indien je liever een koude salade hebt dan is dat ook mogelijk en dien je deze ingrediënten eerst af te laten koelen of de vorige dag al te hebben gemaakt. )
9. Verdeel de rode ui over de salade eventueel kan je er ook nog reepjes paprika bij toevoegen voor extra groente.
10. Vervolgens doe je de mozzarella bolletjes erbij. ( Zelf snij ik ze altijd door twee om meer mozzarella verdeelt te hebben ).
11. Ten slotte verdeel je jouw eigen gewenste hoeveelheid sladressing over de salade en smullen maar.
Tip - Bak de ui en eventueel paprika kort mee met de kipfiletblokjes om een iets zachtere substantie te hebben en hierdoor zal de uiensmaak ook iets minder heftig zijn.
Het is niet een salade wat in 5 minuten klaar is maar wel echt een stevige maaltijdsalade om te serveren bij een barbecue of als hoofdmaaltijd te eten. Deel gerust jullie foto's op onze social media kanalen als je het recept ook hebt gemaakt.
Liefs,
Chantal
Reacties
Een reactie posten