Je kunt mij wel een liefhebber noemen van rood vlees dus bijna elk gerecht met rundercarpaccio is gemaakt voor mij. Na mijn zwangerschap moest ik ook vanwege mijn grote ijzertekort veel rood vlees eten dus carpaccio is toen zeker regelmatig op het menu geweest. Carpaccio kan je natuurlijk op verschillen manier eten door op een lekker broodje te doen maar ook salade als avondmaaltijd. Aangezien ik nu koolhydraatarm/beperkt eet is dat een super alternatief om als avondmaaltijd te eten en vandaar dat ik mijn recept graag met jullie deel. Simpel maar lekker!
Benodigdheden:
- 200 gram sla naar keuze ( Zelf kies ik altijd slamelange )
- 100/125 gram rundercarpaccio
- 10 gram geraspte oude kaas
- 2 eetlepels pesto
- 1 koffielepel olijfolie ( geschikt voor een salade )
- 1/2 zongedroogde tomaatjes
* Eventueel kun je ook nog pijnboompitten/zonnebloempitten toevoegen maar deze eet ik momenteel niet.
Bereidingswijze:
1. Leg de slag verdeeld over een groot bord.
2. Doe de 2 eetlepels pesto samen met een koffielepel olijfolie in een bakje en mix dit goed door elkaar. Doordat je olijfolie toevoegt zal de pesto iets dunner worden waardoor het meer op een dressing lijkt. Wil je de pesto nog dunner hebben voeg dan iets meer olijfolie toe.
3. Verdeel de helft van de pesto dressing over de salade en hussel dit goed door elkaar.
4. Verdeel de carpaccio plak voor plak over de sla zodat dit op bijna alle plaatsen goed bedekt is.
5. Strooi vervolgens de geraspte oude kaas over de carpaccio samen met de andere helft van de pesto dressing.
6. Snij de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes en verdeel dit ook over de carpaccio.
& smullen maar!
Liefs,
Chantal
Reacties
Een reactie posten