Paprika is rauw goed te doen maar ook zeker in warme gerechten en is een groenten die erg goed is tijdens het afvallen omdat het 0% vet bevat en weinig calorieën. Heb je last van je darmen eet dan een paprika en bij gevoelige darmen haal dan het velletje eraf. Hieronder nog een aantal leuke weetjes.
Wat voor kleuren paprika zijn er allemaal?
* Rood
* Groen
* Geel
* Oranje
* Paars
* Wit
* Bruin
Wist je dat er overigens meer dan 16 soorten paprika's zijn.
Hoe kun je het beste een paprika bewaren?
Paprika's kun je het best tussen de 10 en 13 graden bewaren dus stop je paprika's nooit in de koelkast dit is niet goed voor de smaak. Bij een te lage temperatuur gaan de paprika's rotten.
Wat bevat een paprika?
Vitamine A-C-B1-B2-B6-B11 en D, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, koper, zink en bestaat 91% uit water.
Variatietips met Paprika?
* Door een salade
* Stoofschotel
* Spiesjes voor op de barbecue
* Gevulde paprika's
* Eigengemaakte kipshoarma
Je kunt alle kanten op met paprika er bestaat haast geen recept waar geen paprika in zou kunnen en het is nog lekker ook zelf ben ik het meest weg van de puntpaprika omdat deze wat zoeter is dan de normale paprika.
Reacties
Een reactie posten