Ik ben geen liefhebber van pizza maar waar ik nu tegen aan ben gelopen dat is absoluut één van mijn favoriete, simpele en lekkere gerechten geworden namelijk de worteltortilla pizza.
Benodigdheden voor 2 pizza's:
- 2 worteltortilla's
- 2 eetlepels pesto
- 3 plakken parmaham
- 1 mozzarella bol
- 1 rode ui
- 1 paprika
* Eventueel andere groente kan je natuurlijk ook toevoegen of wijzigen na smaak.
Bereidingswijze:
1. Pak een worteltortilla uit de verpakking en leg hem neer op een snijplank. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden. ( Boven + onderwarmte )
2. Bestrijk één eetlepel over jouw gehele tortilla maar probeer een klein randje net als bij een gewone pizza vrij te laten.
3. Snij ondertussen de ui en paprika in reepjes of stukje. De mozzarella in plakken. ( Je gebruikt een halve mozzarella per pizza ).
4. Verdeel de paprika en ui over de tortilla en druk het zachtjes in de pesto.
5. Pak vervolgens de plakken van de halve mozzarella en verdeel dit over jouw tortilla. ( Dit kan door de plakken te verdelen of je scheurt de mozzarella plakken in stukken en verdeeld dit, zelf kies ik altijd voor de laatste optie )
6. Pak 1 1/2 plak parmaham en scheur/snij deze nog in stukjes om over de tortilla te verdelen
7. Schuif de tortilla in je voorverwarmde oven en laat dit circa 5-7 minuten garen. Indien jouw mozzarella na 7 minuten nog niet is gesmolten laat het dan nog een minuut langer erin zitten maar blijf goed opletten.
Serveer eventueel nog een salade bij de worteltortilla pizza en smullen maar.
Liefs,
Chantal
Reacties
Een reactie posten